Bezieling en bezinning

Het is de tijd van het jaar van beZieling en bezinning. Ik merk dat ik in een soort rouwproces zit, samen met veel andere mensen. Miljoenen mensen in Nederland en miljarden mensen wereldwijd. Ik heb niemand verloren maar heb de wereld verloren. De wereld zoals ik die kende. Het Nederland waarin ik opgroeide en dat we kenden bestaat niet meer. We hebben daar langzaam afscheid van genomen. Overal waar ik kom word ik geconfronteerd met de ziekte die de mens gevangen houdt: angst. Ook ik word geconfronteerd met angst. De angst waarmee ik geconfronteerd wordt heeft vooral te maken met mijn eigen wereldbeeld, mijn eigen verwachtingen van de wereld en van de mensen. Alles verdwijnt als sneeuw voor de zon. Buiten schijnt de zon vandaag, daar haal ik vreugde uit. Daar haal ik zelfs hoop uit. Zoals de zon altijd weer schijnt en zich niet bekommert om wat wij hier op aarde doen. Elke dag schijnt zij weer op ons. Ik wil zoals de zon zijn. Gewoon zijn. Afscheid nemen van alle gedachten en verwachtingen die ik heb. Ik merk bij mezelf op dat het rouwen is. Ik heb al eens in mijn leven intens moeten rouwen toen ik een dierbare vriendin op veel te jonge leeftijd verloor. Ik herken het gevoel. Ik weet ook wat het toen met mij gedaan heeft. Haar afscheid maakte mij levenslustiger. Ik wilde alles uit het leven halen, want alles kon zomaar voorbij zijn. Dat rouwproces kan ik wel vergelijken met dit rouwproces. Afscheid nemen. Het liedje ‘Afscheid nemen bestaat niet heb ik toentertijd met The 7 archangels’ kapot gedraaid. Beiden gaven zij mij hoop en ik kon weer vooruit kijken. 

Bezieling en bezinning .

Science-fiction film en de nieuwe Berlijnse Muur

Het straatbeeld waar je dagelijks mee geconfronteerd wordt in de grote stad past in een enge science-fiction film. Het uitsluitingsmechanisme gecreëerd door angst en technologie en gehandhaafd door gewone burgers en ondernemers is de nieuwe Berlijnse muur. Of erger nog de muur de die Palestijnen inmiddels heeft ingesloten in werelds’ grootste openluchtgevangenis. Ook hier in Nederland ervaar ik een afsluitingsmuur, dagelijks bots ik er tegen zo’n digitale muur op die alle vreugdevolle activiteiten die een mens goed doen in het leven buitensluiten. 

Ik daag mezelf uit om er omheen te dansen, vooruit te blijven kijken. Ik heb godzijdank het geloof in God, Allah swt voor mij. De natuurwet van de eenheid en Zijn Eenheid zal ervoor zorgen dat de mensheid en de wereld een beweging zullen moeten maken. Noodgedwongen. Het is een natuurwet. Mensen uitsluiten doe je niet voor je plezier maar doe je uit angst. Angst voor een virus, angst voor de dood, angst voor een boete en angst om je onderneming te verliezen. Dit is dus angst om te leven en je bestaansrecht te verliezen. Maar wanneer we die angsten verliezen winnen we weer leven, winnen we weer insluiting en winnen we weer vrijheid. Het enige wat we moeten doen is ervoor te kiezen, kiezen om te leven vanuit de eigen vrije wil. Keer op keer, elke moment van de dag. Kiezen om te leven of kiezen om te leven in angst (wat net zo goed niet leven is).

Een van de weinig plekken waar je kan komen (zonder op te botsen tegen de digitale muur)

 

Loslaten

Mijn keuze is om mijn rouwproces te laten gebeuren, afscheid te nemen van mijn verwachtingen die ik kennelijk van mensen, Nederland, de wereld had. Wanneer je alles verliest kun je enkel nog maar opbouwen vanuit het niets. En als er één ding is wat ik geleerd heb in mijn leven is dat ik goed ben in dingen opbouwen uit het niets. 

Dit doet me denken aan een quote uit een van mijn favoriete dichters;

“The wound is the place where light enters you.” – Mawlana Jalaluddin Rumi

Ik zal dus eerst niets moeten worden om alles te kunnen zijn. Alle verwachtingen, oordelen loslaten en gewoon zijn.

“Die before you die and find out there is no death.” Eckhart Tolle

Als healer zie ik dat de mensheid ziek is geworden door angst. Dat zij dingen onderneemt die haar niet gezond maken noch houden. Ik bemerk dat ik in actie wil komen, dat is mijn oude ik. Ik weet inmiddels dat tijd een van de krachtigste heelmeesters is. 

Wederopbouw en wedergeboorte

De mensheid zal zelf in een toestand komen waar zij bij zichzelf tot inzicht zal komen en zal beseffen dat slechts angst haar gevangen houdt. Angst van buitenaf maar vooral de angst van binnenuit. Dit inzicht zal mens, per mens, per mens langzaam binnendringen. Men zal de angstmuur bij zichzelf moeten afbreken, waarna de politieke muur en digitale muur afgebroken zullen moeten worden. Rouwen zullen we, met z’n allen. We zullen onszelf afvragen hoe het zover heeft kunnen komen. En dan zullen we nadenken over een wederopbouw, van onszelf, ons Nederland en onze wereld. Na de wederopbouw zal de wedergeboorte van de mens plaatsvinden. Ik zie dat al veel mensen in dit proces zitten en ik zie ook dat veel mensen daar nog niet zijn. Die laatste groep houdt die scène uit de film in stand of kijkt stilzwijgend toe en en stemt dus hiermee in. Totdat we massaal hiervan bewust worden en nieuwe actieve keuzes gaan maken wordt deze film herhaaldelijk afgespeeld. 

Ondertussen ben ik een participerende observator die steeds meer leert oordeelloos te aanschouwen. Ik leer te zijn zoals de zon en voel de uitnodiging voor het komende jaar om wat meer te licht op zaken te schijnen. Zoals de zon er gewoon mag zijn. De zon die na elke donkere nacht weer licht blijft schijnen op ons en de aarde in leven houdt. 

Ik sluit dan ook graag af met een andere quote van Mawlana Jalaluddin Rumi;

Don’t you know yet? It’s your light that lights the world.

 

Fatima Akchar
 

Wil je weten wat ik voor jou betekenen?

Jezus als Rolmodel en wat we van hem kunnen leren in de huidige tijdsgeest

 Uit de lezing die ik mocht geven @ Christmas Special van Zinzoekers op 18 december 2021 Korte introductie (voor de blog nog meer ingekort)Bij mijn geboorte in Marokko kreeg ik de naam Fatima. Fatima was de dochter van de profeet Mohammed, de profeet die volgens...

Wat We Kunnen Leren Van Rolmodellen – in gesprek met Pim Janszen

  In gesprek met Pim Janszen, NLP Trainer Public Speaking   Pim Janszen: "Het interview van deze week is met Fatima Akchar. Fatima zet als gedreven onderneemster belangrijke rolmodellen in de schijnwerpers. Zo heeft ze een online platform opgericht, Het Rolmodellen...

Sterker worden terwijl je omgeving verandert

"Hoe blijf je bij je gewone zelf als iedereen om je heen zo anders lijkt? De druk wordt hoger. Niet alleen door de overheid die constant laat weten dat jij als één van de weinige 'anders' bent. Ook door de mensen om je heen wordt je constant geconfronteerd met vragen...

Is healing massage hetzelfde als reiki?

Wanneer ik mensen vertel dat ik healing massages doe vraagt bijna iedereen ‘is dat dan hetzelfde als reiki?’. Ik moest hier gisteren erg om lachen. Het lijkt de standard vraag te zijn. Laat ik hier wat helderheid scheppen  Reiki Reiki healing behoort net als de...

Amazigh Massages

Hier heb je misschien nog nooit over gehoord, dus hier een korte introductie. Wat mijn oma Arbia op die zomerse dag deed was magisch. Nou doen oma’s vaker magische dingen maar dit ene incident is bij mij gebleven en heeft mij nooit losgelaten. Zomerse dag Op een hete...

De kleuren vanje Ziel

  Je Ziel ✨ bevind zich in je lichaam. Wat veel mensen niet weten is dat je Ziel ✨ook je lichaam omvat. Ook al hebben de meeste mensen wel van het woord aura gehoord, is er niet altijd het besef dat dit je zielslicht ✨betreft. Waarom aura’s in kleuren woorden...

Wake up beautiful Soul

Wake up your Soul✨. Be blessed when you wake up in the morning ✨. Be grateful for the moments you open your eyes in the morning. Being awake can go a lot further. You can wake up with all your senses. With all your Being ✨ A lot of people call their themselves awoke...

Blessed Ramadan

A blessed Ramadan to all my Muslim sisters and brothers around the world. May Allah give you Peace and Happiness your Soul desires and houses be filled with Love and Light Ramadan Mubarek

Alles is Liefde

Alles is liefde.  Vandaag staat in het teken van Liefde. Maar Liefde is niet gebonden aan 1 dag of 1 moment. Alles is Liefde. Altijd is Liefde. Liefde is een keuze.Heel veel mensen herkennen Liefde niet wanneer het zich aan hen openbaart. Zij hebben zich door pijn en...

De generatie die we nooit mogen vergeten.

Vandaag zijn veel Marokkaanse ouders, ((over)groot)opa’s en oma’s van de eerste generatie officieel jarig. Echter is dit vaak niet hun echte verjaardag. Zij leefde in de natuur en bewogen mee met de seizoenen. Je ouders wisten in welk seizoen je was geboren of wat...

Klaar, voor de start! 2021!

Klaar voor de start, af! 2021! Vorig jaar schreef ik een stuk over de meestergetallen die we in 2020 zouden tegenkomen. Een jaar van een nieuw begin, met veel nullen. Een stilstand dus die ik niet zag aankomen.Niemand kan er nog om heen dat 2020 een jaar was die de...

De keuzes die wij maken bepalen de toekomst.

Bezieling zoek ik op het strand. Momenten om naar binnen te keren en te reflecteren. 2020 is nog niet om maar 2021 staat voor de deur. De wereld lijkt stil te staan, maar toch gaan we allemaal door. Wij mensen zijn sociale wezens en hebben interactie met een ander...

Gebed Noor ala Noor

Ya Rab,Oh Heer,Tot U wend ik mij in deze niet eerder gekende periode van illusies en duisternis.Tot U zoek ik mijn toevlucht en tot U wend ik mijn aangezicht.Ik vraag U om Uw Leiding en Uw Wijsheid.Ik vraag U om deze sluier van illusie te doen verdwijnen.Ik vraag U om...

Heel blijven in tijden van corona

Begin deze week kondigde ik aan dat ik extra transformatie coaching en consulting ga aanbieden omdat door de opgelegde maatregelen steeds meer mensen emotioneel en/of fysiek vastlopen.  Dit vastlopen uit zich in verschillende vormen en wordt veroorzaakt doordat we al...

Transformatie coaching omdat het juist nu nodig is

Als sinds dat de corona-maatregelen zijn opgelegd zie ik mensen steeds verder vast lopen en fysiek en mentaal instorten.Nu er opnieuw maatregelen worden opgelegd die buiten proportie zijn en duidelijk meer mentale en fysieke schade opleveren heb ik besloten om mijn...