Veel vrouwen durven zichzelf geen feminist te noemen omdat het een nare bijsmaak heeft gekregen. Veel mannen kijken vaak verschrikt op wanneer je aangeeft dat je een feminist ben. Men is vaak bang dat je tegen de man bent of tegen alles wat met de man te maken heeft. Dat is angst en geen fijne energie. Energie kun je omzetten en met liefde (het tegenovergestelde van angst) kun je toveren.

Ik ben een feminist en ik geloof in gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen. Zowel mannen en vrouwen hebben hun eigen unieke waarde en zijn deze in waarden gelijk. Ik geloof oprecht in eenheid en de kracht van deze verschillen. De wereld bestaat namelijk uit zoveel verschillende prachtige mensen en individuen.

En toch zijn er nog niet altijd en overal gelijkwaardige kansen tussen mannen en vrouwen. Daarom is het nog steeds belangrijk dat er een internationale vrouwendag is.

Vandaag vier ik de internationale vrouwendag door stil te staan bij de persoon die ik vandaag ben geworden en dank ik alle vrouwen én mannen die mij hier bewust en onbewust bij hebben geholpen.

Vanavond vindt de Kartini prijsuitreiking in het Haagse stadhuis, uitgekeerd door Gemeente Den Haag. Dit jaar mocht ik dankbaar zitting nemen in de jury en hebben we drie geweldige dames en initiatieven mogen nomineren. En uiteraard is er ook een winnaar voor de Kartiniprijs! Deze mag opnieuw met trots gedragen worden.

Door het tijdstip heb ik bewust gekozen er dit keer als moeder er niet bij zijn. De moederrol is boven alles de belangrijkste rol die ik dagelijks vervul. Een rol die vele moeders vervullen maar naar mijn idee nog steeds een onderschatte belangrijke rol in onze samenleving. Vroeger zou ikzelf ook de oppas vragen en er naar toe gaan, maar ik heb hier over nagedacht en toch bewust gekozen om dit jaar als vrouw en moeder thuis te blijven.

Ik wil graag het volgende met jullie delen.

We leven overduidelijk in een masculine wereld en sommige mensen zijn van mening dat vrouwenemancipatie enkel en volledig vanuit de vrouwen moet komen. Dit is erg tegenstrijdig met waar het vrouwelijke en feminine voor staan. Harmonie, balans en gelijkwaardigheid. Vrouwen zijn vrouwen omdat ze meer in touch zijn met het feminine en dit is een energie van harmonie, verbinden, liefde, zorg en vrede. We kunnen dit alles bereiken wanneer het masculine durft te dansen met het feminine en vice versa. Het is een gezamenlijk dans.

Dat maakt ons vrouwen niet afhankelijk van de man maar creëren we een samenspel waarbij we samen in het proces acteren en opereren aan gelijkwaardigheid als doel. Creatie en focus op proces zijn overigens feminine energie en waarden.  Emancipatie is teamwork en dus samenspel van mannen en vrouwen. En van iedereen die zich met een van deze twee en/of beide genders identificeert.

De mannen zijn onze (groot)vaders, onze broers, ooms, zwagers, echtgenoten, zoons, vrienden, klasgenoten, studiegenoten, collega’s, werkgevers en bondgenoten in het worden van wie we zijn. Het emancipatieproces is inclusief en van iedereen.

Ik kies er dus voor om te deze dag en tijd te investeren in mijzelf als vrouw en als moeder in mijn zoon zodat hij leert dat we elkaar nodig hebben. Mijn visie op emancipatie, vrouwenrechten (als onderdeel van mensenrechten) en mijn visie op gelijkwaardigheid draag ik in de opvoeding over. Ik vind het namelijk belangrijk om te blijven investeren in de jonge generatie, jongens en meisjes, in het belang van de toekomstige mannen en vrouwen die zij mogen worden.

Jezus als Rolmodel en wat we van hem kunnen leren in de huidige tijdsgeest

 Uit de lezing die ik mocht geven @ Christmas Special van Zinzoekers op 18 december 2021 Korte introductie (voor de blog nog meer ingekort)Bij mijn geboorte in Marokko kreeg ik de naam Fatima. Fatima was de dochter van de profeet Mohammed, de profeet die volgens...

Wat We Kunnen Leren Van Rolmodellen – in gesprek met Pim Janszen

  In gesprek met Pim Janszen, NLP Trainer Public Speaking   Pim Janszen: "Het interview van deze week is met Fatima Akchar. Fatima zet als gedreven onderneemster belangrijke rolmodellen in de schijnwerpers. Zo heeft ze een online platform opgericht, Het Rolmodellen...

Rouwen, wederopbouw en wedergeboorte

    Bezieling en bezinning Het is de tijd van het jaar van beZieling en bezinning. Ik merk dat ik in een soort rouwproces zit, samen met veel andere mensen. Miljoenen mensen in Nederland en miljarden mensen wereldwijd. Ik heb niemand verloren maar heb de wereld...

Sterker worden terwijl je omgeving verandert

"Hoe blijf je bij je gewone zelf als iedereen om je heen zo anders lijkt? De druk wordt hoger. Niet alleen door de overheid die constant laat weten dat jij als één van de weinige 'anders' bent. Ook door de mensen om je heen wordt je constant geconfronteerd met vragen...

Is healing massage hetzelfde als reiki?

Wanneer ik mensen vertel dat ik healing massages doe vraagt bijna iedereen ‘is dat dan hetzelfde als reiki?’. Ik moest hier gisteren erg om lachen. Het lijkt de standard vraag te zijn. Laat ik hier wat helderheid scheppen  Reiki Reiki healing behoort net als de...

Amazigh Massages

Hier heb je misschien nog nooit over gehoord, dus hier een korte introductie. Wat mijn oma Arbia op die zomerse dag deed was magisch. Nou doen oma’s vaker magische dingen maar dit ene incident is bij mij gebleven en heeft mij nooit losgelaten. Zomerse dag Op een hete...

De kleuren vanje Ziel

  Je Ziel ✨ bevind zich in je lichaam. Wat veel mensen niet weten is dat je Ziel ✨ook je lichaam omvat. Ook al hebben de meeste mensen wel van het woord aura gehoord, is er niet altijd het besef dat dit je zielslicht ✨betreft. Waarom aura’s in kleuren woorden...

Wake up beautiful Soul

Wake up your Soul✨. Be blessed when you wake up in the morning ✨. Be grateful for the moments you open your eyes in the morning. Being awake can go a lot further. You can wake up with all your senses. With all your Being ✨ A lot of people call their themselves awoke...

Blessed Ramadan

A blessed Ramadan to all my Muslim sisters and brothers around the world. May Allah give you Peace and Happiness your Soul desires and houses be filled with Love and Light Ramadan Mubarek

Alles is Liefde

Alles is liefde.  Vandaag staat in het teken van Liefde. Maar Liefde is niet gebonden aan 1 dag of 1 moment. Alles is Liefde. Altijd is Liefde. Liefde is een keuze.Heel veel mensen herkennen Liefde niet wanneer het zich aan hen openbaart. Zij hebben zich door pijn en...

De generatie die we nooit mogen vergeten.

Vandaag zijn veel Marokkaanse ouders, ((over)groot)opa’s en oma’s van de eerste generatie officieel jarig. Echter is dit vaak niet hun echte verjaardag. Zij leefde in de natuur en bewogen mee met de seizoenen. Je ouders wisten in welk seizoen je was geboren of wat...

Klaar, voor de start! 2021!

Klaar voor de start, af! 2021! Vorig jaar schreef ik een stuk over de meestergetallen die we in 2020 zouden tegenkomen. Een jaar van een nieuw begin, met veel nullen. Een stilstand dus die ik niet zag aankomen.Niemand kan er nog om heen dat 2020 een jaar was die de...

De keuzes die wij maken bepalen de toekomst.

Bezieling zoek ik op het strand. Momenten om naar binnen te keren en te reflecteren. 2020 is nog niet om maar 2021 staat voor de deur. De wereld lijkt stil te staan, maar toch gaan we allemaal door. Wij mensen zijn sociale wezens en hebben interactie met een ander...

Gebed Noor ala Noor

Ya Rab,Oh Heer,Tot U wend ik mij in deze niet eerder gekende periode van illusies en duisternis.Tot U zoek ik mijn toevlucht en tot U wend ik mijn aangezicht.Ik vraag U om Uw Leiding en Uw Wijsheid.Ik vraag U om deze sluier van illusie te doen verdwijnen.Ik vraag U om...

Heel blijven in tijden van corona

Begin deze week kondigde ik aan dat ik extra transformatie coaching en consulting ga aanbieden omdat door de opgelegde maatregelen steeds meer mensen emotioneel en/of fysiek vastlopen.  Dit vastlopen uit zich in verschillende vormen en wordt veroorzaakt doordat we al...