Daar waar #haat aanwezig is, ligt de oorzaak bij het #ontbreken van Liefde.

Daarom is #LIEFDE het enige antwoord op collectief geweld zoals we dat van de week Urk zagen, geweld waarmee we vanochtend zijn wakker geworden in Nieuw Zeeland en waar veel mensen over de hele wereld elke dag mee te maken hebben. 

Racisme, haat en geweld zijn aangeleerde gedragingen en zijn dus ook af te leren. Maar dat kan alleen wanneer we vanuit Liefde naar dit soort situaties en emoties kunnen kijken. Dat is natuurlijk niet altijd even makkelijk. Daar waar slachtoffers en doden vallen is het moeilijk om met compassie naar de daders te kijken. Ik weet dat het veel van ons vraagt en dat het onmogelijk lijkt, maar we dienen echt ergens de cirkel van haat en geweld te doorbreken. Dat kan alleen wanneer we durven los te laten, diepe zucht te halen en opnieuw en naar de diepere lagen willen kijken.

Sommige nieuwsberichten blijven langer door spelen in je hoofd, vroeger kon ik het niet loslaten. Dit soort nieuwsberichten hebben mij wel ooit in beweging gebracht om mijn burgerinitiatief United Lights op te zetten. Hieruit is het Rolmodellen Bureau voort gevloeid.

Ik heb sindsdien om mijn boosheid, frustratie en een te groot verantwoordelijkheidsgevoel mij in te zetten van het creëren van een wereld die ik wel graag zien, waarin ik wel graag in leef en waarin ik wel in geloof. Ik koos er bewust koos om zelf vanuit Liefde te gaan leven en andere die dat ook doen en dit inzetten voor een betere wereld te ondersteunen en hen zichtbaar te maken voor de wereld. Waarom? Omdat ik geloof dat is hoe we onszelf kunnen genezen van zaken als racisme, haat en geweld. Niet geweld met geweld bestrijden, niet haat met haat bestrijden en niet duisternis met duisternis bestrijden, maar door stelselmatig Liefde en Licht daar tegen over te stellen. Alleen zo kunnen we dit soort gedragingen, gedrags- en denkpatronen en vicieuze cirkels doorbreken. Door er iets anders tegenover te stellen waardoor de ander uit eindelijk wel moet verzachten. Echter brengt mij dit bij het volgende, de vraag die je jezelf moet stellen; wat heb ik nodig om te verzachten en om vanuit Liefde te leven (voelen, ervaren, denken en doen (andere laten ervaren))?

Ik denk dat het antwoord dichter bij ons zelf ligt dan we vaak denken. Iemand zei van de week tegen me, maar ik kan niet de hele wereld veranderen. “Nee dat klopt, maar wat nou als je jouw wereld kunt veranderen?” Zei ik, “Daarmee beïnvloed je iemands wereld, en als hij of zij dat ook weer doet, krijg je een sneeuwbaleffect”. Dat is het Rolmodellen-effect waar ik heilig in geloof. Je kunt het natuurljk ook negatief inzetten, maar laten we dat vooral niet doen. Kijk waar het goede voorbeeld ontbreekt, waar Liefde ontbreekt en waar jij kan aanvullen.

“Be the change you want to see in the world”- Ghandi.

We hebben nog een hoop werelden te verbeteren en waarin we een hoop Liefde en Licht mogen verspreiden, maar laten we bij die van ons beginnen en elkaar ellende, pijn en verdriet besparen, maar er voor elkaar zijn, veiligheid te bieden en medeleven zichtbaar te maken. Kennis, verdieping en delen van Compassie, Liefde, Licht en inzichten etc. zijn voldoende om een wereld te veranderen.

Wees dus niet woedend, wees niet wraakzuchtig en haat dus niet terug. Dat zijn de ziektes van onze maatschappij. Geef Liefde terug en deel Liefde om je heen uit en verander de wereld om je heen. Zo doen we dat dan een beetje bij beetje en zo komt er meer en meer van bij op de wereld.

No alt text provided for this image

 

 

 

Jezus als Rolmodel en wat we van hem kunnen leren in de huidige tijdsgeest

 Uit de lezing die ik mocht geven @ Christmas Special van Zinzoekers op 18 december 2021 Korte introductie (voor de blog nog meer ingekort)Bij mijn geboorte in Marokko kreeg ik de naam Fatima. Fatima was de dochter van de profeet Mohammed, de profeet die volgens...

Wat We Kunnen Leren Van Rolmodellen – in gesprek met Pim Janszen

  In gesprek met Pim Janszen, NLP Trainer Public Speaking   Pim Janszen: "Het interview van deze week is met Fatima Akchar. Fatima zet als gedreven onderneemster belangrijke rolmodellen in de schijnwerpers. Zo heeft ze een online platform opgericht, Het Rolmodellen...

Rouwen, wederopbouw en wedergeboorte

    Bezieling en bezinning Het is de tijd van het jaar van beZieling en bezinning. Ik merk dat ik in een soort rouwproces zit, samen met veel andere mensen. Miljoenen mensen in Nederland en miljarden mensen wereldwijd. Ik heb niemand verloren maar heb de wereld...

Sterker worden terwijl je omgeving verandert

"Hoe blijf je bij je gewone zelf als iedereen om je heen zo anders lijkt? De druk wordt hoger. Niet alleen door de overheid die constant laat weten dat jij als één van de weinige 'anders' bent. Ook door de mensen om je heen wordt je constant geconfronteerd met vragen...

Is healing massage hetzelfde als reiki?

Wanneer ik mensen vertel dat ik healing massages doe vraagt bijna iedereen ‘is dat dan hetzelfde als reiki?’. Ik moest hier gisteren erg om lachen. Het lijkt de standard vraag te zijn. Laat ik hier wat helderheid scheppen  Reiki Reiki healing behoort net als de...

Amazigh Massages

Hier heb je misschien nog nooit over gehoord, dus hier een korte introductie. Wat mijn oma Arbia op die zomerse dag deed was magisch. Nou doen oma’s vaker magische dingen maar dit ene incident is bij mij gebleven en heeft mij nooit losgelaten. Zomerse dag Op een hete...

De kleuren vanje Ziel

  Je Ziel ✨ bevind zich in je lichaam. Wat veel mensen niet weten is dat je Ziel ✨ook je lichaam omvat. Ook al hebben de meeste mensen wel van het woord aura gehoord, is er niet altijd het besef dat dit je zielslicht ✨betreft. Waarom aura’s in kleuren woorden...

Wake up beautiful Soul

Wake up your Soul✨. Be blessed when you wake up in the morning ✨. Be grateful for the moments you open your eyes in the morning. Being awake can go a lot further. You can wake up with all your senses. With all your Being ✨ A lot of people call their themselves awoke...

Blessed Ramadan

A blessed Ramadan to all my Muslim sisters and brothers around the world. May Allah give you Peace and Happiness your Soul desires and houses be filled with Love and Light Ramadan Mubarek

Alles is Liefde

Alles is liefde.  Vandaag staat in het teken van Liefde. Maar Liefde is niet gebonden aan 1 dag of 1 moment. Alles is Liefde. Altijd is Liefde. Liefde is een keuze.Heel veel mensen herkennen Liefde niet wanneer het zich aan hen openbaart. Zij hebben zich door pijn en...

De generatie die we nooit mogen vergeten.

Vandaag zijn veel Marokkaanse ouders, ((over)groot)opa’s en oma’s van de eerste generatie officieel jarig. Echter is dit vaak niet hun echte verjaardag. Zij leefde in de natuur en bewogen mee met de seizoenen. Je ouders wisten in welk seizoen je was geboren of wat...

Klaar, voor de start! 2021!

Klaar voor de start, af! 2021! Vorig jaar schreef ik een stuk over de meestergetallen die we in 2020 zouden tegenkomen. Een jaar van een nieuw begin, met veel nullen. Een stilstand dus die ik niet zag aankomen.Niemand kan er nog om heen dat 2020 een jaar was die de...

De keuzes die wij maken bepalen de toekomst.

Bezieling zoek ik op het strand. Momenten om naar binnen te keren en te reflecteren. 2020 is nog niet om maar 2021 staat voor de deur. De wereld lijkt stil te staan, maar toch gaan we allemaal door. Wij mensen zijn sociale wezens en hebben interactie met een ander...

Gebed Noor ala Noor

Ya Rab,Oh Heer,Tot U wend ik mij in deze niet eerder gekende periode van illusies en duisternis.Tot U zoek ik mijn toevlucht en tot U wend ik mijn aangezicht.Ik vraag U om Uw Leiding en Uw Wijsheid.Ik vraag U om deze sluier van illusie te doen verdwijnen.Ik vraag U om...

Heel blijven in tijden van corona

Begin deze week kondigde ik aan dat ik extra transformatie coaching en consulting ga aanbieden omdat door de opgelegde maatregelen steeds meer mensen emotioneel en/of fysiek vastlopen.  Dit vastlopen uit zich in verschillende vormen en wordt veroorzaakt doordat we al...

Ben je ondertussen nieuwsgierig geworden?